МАК Инфо ПродукцијаШах

ШАХОВСКА ЗАГАТКА

Во претходниот период се осврнавме на шаховските “стапици”, но во наредниот период ќе се осврнеме на шаховските загатки, во почеток ќе тргнеме од полесните.

Таканаречен “ѕид”. Белиот е на потег, постојат две варијанти, во наредниот текст ќе го објавиме решението.

“Не е се како што изгледа„, на прв поглед ова е добиена партија на белиот….но не е, белиот е на потег. Шахот е пред се позициона игра во која однос на фигурите често не е одлучувачки фактор за победа, туку позиција во која се наоѓате. Размислете на таа тема и во животот.

Повезани чланци

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Погледајте и
Затвори
Back to top button