Без категоријa

Impressum

Здружението на новинари МАК-ИНФО основано е во февруари 2017 година со цел да се унапреди новинарската професија на малцинските медиуми на макеоднски јазик во Србија. Голем дел од активностите посветен е на младите, нивната едукација и вклучување во сите сегменти на општествениот живот.

МАК-ИНФО се финансира преку проекти од државните, покраински и локални органи во Република Србија.

Издавач е на два електронски медиуми: ww.makinfo.rs, www.radiomakinfo.rs И двата медиуми се ажурираат на дневно ниво и ги покриват скоро сите активности на македонската заедница во Србија, актуелните конкурси и натпревари како и најави на настани во Војводина пред се, но и во цела Србија, но и активностите на македонските заедници во Европа и светот.

Претседателка на Управен одбор: Елисавета Ивановиќ

Главен и одговорен уредник: Зорица Митровиќ

Администратор: Милош Продановиќ

Новинари: Александра Милошевска, Искра Пенева, Јулијана Милутиновиќ, Марјан Јованоски, Ѓорѓе Смугрев, Зоран Митровиќ

Фото: Александар Пенев, Зорица Митровиќ

Адреса редакције: Генерала Петра Арачиќа 2ц, Панчево, mun.makinfo@gmail.com

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button