МАК Инфо ПродукцијаШах-инфо

МАТ ВО 3 ПОТЕГА

Во денешниот текст ќе имаме осврт на две нови шаховски загатки. Првата е мечот помеѓу Dekker и Erler од 1967. година.

Белиот е на потег и им а прилика брзо да ја заврши партијата. Мат во 3 потега. За да ви олесниме…обрнете внимание на белата кралица.

Вториот е мечот помеѓу McNam и Screeves од 2013. година. Белиот е на потег. Мат во 3 потега. Во овој случај нема да имате наша помош.

Во наредниот период пограј загатките, ке имаме осврт и на некои позначајни шаховски партии, пред се мислиме на дуелите на поранешните шампиони.

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Погледнте и
Close
Back to top button