КултураНајави
Актуелно

Џамбо Агушев оркестарот вечер во Белград

Ненадминатион Џамбо Агушев оркестар премиерно ќе има концерт во Белград, во рамките на 10 фестивал World Music ”Todo Mundo” кој што се реализира со подршка на меѓународниот проект SOUNDS OF EUROPE (Звуците на Европа).

Џамбо Агушев најпрвин ќе има разговор со студентите на етномузикологија на Факултетот за музичка уметност, а вечер од 20 часот под наслов ”Partyard” во Клубот Драгстор (Drugstore) во Белград, заедно со својот оркестар ќе одржи концерт.

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button