ВестиКонкурсиКултура

Распишан Конкурсот за додела на средства од Буџетскиот фонд за национални малцинства

Министерството за човекови и малцински права и општествен дијалог го распишува Конкурсот за додела на средства од Буџетскиот фонд за националните малцинства за реализација на програми и проекти од областа на културата. Специфична цел на конкурсот, како што утврди Координацијата на националните совети на националните малцинства, е негување и зајакнување на културно – јазичниот идентитет на националните малцинства во Република Србија.

Рокот за конкурурање е до 16 08 2023 година.

Повеќе за конкурсот можете да видите ТУКА

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Погледнте и
Close
Back to top button