ИнформирањеТВ емисии

Македонско сонце- 09 06 2024

Во најновата емисија ,,Македонско сонце” имате прилика да ги проследите следните теми:

-Во рамките на манифестацијата Денови на македонска култура-Допир на Македонија, во Педагошкиот музеј во Белград, на 30.05. беше одржана поетска вечер на Славица Дабовска Ќировска

-На 69 Стеријино позорје во Нови Сад се натпреваруваше и Народен театар од Битола со представата Брод за кукли во режија на Кокан Младеновиќ

-Со книжевната вечер Книжевни мостови, во Библиотеката во Белград, се затвори манифестацијата Денови на Македонската култура во Белград-Допир на Македонија

Eмисијата се емитува премиерно секоја недела со почеток во 18:00 часот на Втората програма на РТВ Војводина. Уредник на емисијата е Златко Јанкуловски.

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button