МАК Инфо Продукција

“ПОТЕГ НА ДЕНОТ”

Во денешниот текст ќе имаме два „потега на денот„ на тема на „Жртвувањето на кралицата„

Црниот ја жртвува кралицата со потегот на Х2, белиот нема друг логичен избор освне со кралот да изигра на Х2, на што белиот игра Х6 со топот и матира.

Белиот ја жртвува кралицата со потегот Ц6, на што црниот нема друг изборе освен да ја одземе кралицата со ловецот, со што се создава шанса за мат со потегот Д8.

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button