,,Мамка” – изложба на македонската уметничка Марија Милошевска во Етнографскиот музеј во Белград

Во Етнографскиот музеј во Белград, на 25 август, четврток во 20 часот ќе биде отворена изложбата „МАМКА“ на уметничката Марија Милошевска, која што се занимава со контрастите, но и сличностите меѓу два антички занаети: филигранот и риболовот. Инспирацијата за филигрански накит ја наоѓа во древните вештачки муви. Со оваа изложба Марија го поставува прашањето: дали … Продолжи со читање ,,Мамка” – изложба на македонската уметничка Марија Милошевска во Етнографскиот музеј во Белград